Tarifes dels abonaments per l’any 2014

31 oct., 13
Reus Transport manté el preu del bitllet senzill en 1,25 euros per a 2014.
.
L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Transport, no apuja els preus del bitllet senzill ni dels abonaments de Reus Transport, que el 2014 es mantindran en els mateixos imports que enguany. Pel que fa al nombre de viatgers, de gener a setembre, aquest 2013 el servei de transport urbà ha registrat més de 1,6 milions d’usuaris.
.
La proposta de preus de Reus Transport per a l’exerici 2014 no suposa cap increment respecte les tarifes vigents: el bitllet senzill manté l’import d’1,25 euros i cap dels abonaments –T-10, T-Mes, T-10/30, etc.– tampoc varien. L’únic canvi previst és el bitllet de l’Aeroport, que passa de 2,50 euros a 3 euros; en aquest cas, l’increment s’explica perquè l’import estava fixat en 2,50 euros des de 2012 i tampoc s’havia modificat amb la pujada de l’IVA el setembre de l’any passat.
.
La regidora i consellera delegada de Reus Transport, Alícia Alegret, destaca: «l’esforç per mantenir les tarifes s’acompanyarà d’una millora del servei en aquelles línies més afectades per les reduccions de pressupost dels darrers anys. Només s’apuja el bitllet per anar a l’Aeroport, per als passatgers esporàdics, ja que els viatgers habituals poden fer ús del bus de la línia 50 amb qualsevol dels abonaments de Reus Transport.»
.
A més, els nens i joves disposen de dos títols d’abonament subvencionats que tampoc varien el seu import de cara a 2014: la Targeta Escolar, a 3,85 euros, i la Targeta Jove, a 6,15 euros.
.
A l’inici de curs, Reus Transport va incorporar diverses millores al servei: l’increment a la tarda de la L-11, la posada en marxa del bus a demanda a la zona de l’Escola d’Idiomes, el transbord en una mateixa línia i l’adaptació d’horaris i parades per atendre les demandes de diversos col·lectius.
.
Aquestes novetats, segons Alegret, «demostren que el transport públic de Reus presta un servei necessari i de qualitat, que l’any 2012 va superar els 2,3 milions de passatgers. Aquesta xifra es consolida enguany malgrat els reajustos obligats per la situació econòmica: de gener a setembre, el nombre total de passatgers de Reus Transport ha estat d’1.681292.»