Nou servei de Bus a demanda a Reus

«Bus x tu» és un servei de transport compartit i flexible que permet el desplaçament entre el centre de Reus i les zones de la ciutat amb una baixa demanda. Suposa una nova forma de transport de proximitat més sostenible i intel·ligent que s’adapta a les teves necessitats.

Tu demanes la parada i l’hora, i el bus et ve a buscar

Amb el «Bus x tu» l’usuari decideix la parada i l’hora que vol que arribi el bus. El nou servei és un pas més en el sistema del bus a demanda que s’adapta a les necessitats de cada usuari. Per fer aquest servei es disposa d’un microbús, un vehicle amb capacitat per a 25 viatgers, amb rampa per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets infantils. «Bus x tu» permet els desplaçaments amb origen o destí des de qualsevol parada de la zona de cobertura a l’avinguda de Sant Jordi. En el cas del barri Gaudí, només s’hi permet accedir en direcció a l’avinguda de Sant Jordi, la tornada s’ha de fer amb les línies regulars.

18 parades diferents a la zona de cobertura

El nou servei de «Bus x tu» cobrirà la zona nord de la ciutat amb 18 parades diferents de la zona de cobertura:

 • El Pinar: parades Vall d’Aran, El Pinar, Vallespir, Ripollès i Gironès.
 • Passeig nord / Mineta: parades IES. D. i Montaner, Vinebre, Poboleda, Fatarella, Av. de Castellvell i Pl. d’Almoster.
 • Sant Joan/Xalets Quintana: parades Sant Joan, La Vitxeta i Pl. d’Antoni Gaudí/Xalets Quintana.
 • Barri Gaudí: parada Sagrada Família (només destinació a Reus Centre).
 • Cementiri: parada del «Bus x tu» entre les 10:00 i les 13:00 h.
 • Reus Centre: parada Avinguda de Sant Jordi 1.

Funcionament els dies laborables, de les 6:30 a les 21:30 h de manera ininterrompuda.

Com funciona el servei «Bus x tu»?

 
 • Funcionament els dies laborables, de les 6:30 a les 21:30 h de manera ininterrompuda.
 • Cal sol·licitar el servei a través de l’app gratuïta «Bus x tu» amb un mínim de 10 minuts d’antelació.
 • El «Bus x tu» no té cap cost addicional i funciona tant amb el bitllet senzill com amb les targetes d’abonament habituals.
 • El temps de recorregut entre la parada sol·licitada per l’usuari i Reus Centre oscil·la entre 10 i 20 minuts. L’aplicació, a través d’un algoritme, combina les peticions del conjunt d’usuaris per oferir l’opció que millor s’adapta al conjunt. L’horari és aproximat i pot variar si coincideix amb altres reserves.
 • A la parada de l’avinguda de Sant Jordi 1, es pot fer transbord amb les línies 10, 11, 20 i 50.
 • Si alguna persona no disposa de telèfon mòbil o té dificultats per fer servir l’aplicació, podrà sol·licitar el bus trucant al telèfon 633 500 500.
Les parades estan senyalitzades al carrer i el servei sempre podrà ser compartit per diversos usuaris. L’hora d’arribada del bus a la parada sol·licitada i el temps d’espera variable es podrà saber a temps real a través de l’aplicació, de manera que l’usuari sempre tindrà la informació actualitzada.
appNou-1

Com demanar el servei

El primer que cal fer per demanar el servei és descarregar-se l’aplicació «Bus x tu» de Reus Transport a les plataformes mòbils. L’app s’ha desenvolupat amb tecnologia ja existent i testejada en altres poblacions; durant les darreres setmanes s’ha adaptat a les necessitats del nou servei de Reus Transport. És gratuïta i es pot instal·lar a qualsevol dispositiu mòbil.

Un cop l’aplicació ja està instal·lada i s’hagi fet el registre, l’usuari ha d’introduir l’origen i el destí del viatge, així com si desitjat el servei tan aviat com estigui disponible o prefereix fer una reserva programada. L’aplicació proposarà la parada i hora de recollida que millor s’adapti a les necessitats de cada usuari.

A continuació, cal indicar com es farà el viatge, és a dir, el número de persones que agafaran el bus, si el viatger té mobilitat reduïda o si pujarà al bus amb un cotxet infantil.

Un cop confirmada la reserva, l’aplicació indica en temps real quan falta perquè el bus arribi a la parada triada i mostra la ubicació del vehicle uns minuts abans de la recollida.

L’aplicació «Bus x tu» de Reus Transport calcula les rutes perquè l’usuari arribi a la destinació d’una manera còmoda, ràpida i segura. També permet personalitzar el perfil, amb parades predeterminades, repetir reserves, cancel·lar-les o modificar-les i rebre notificacions si hi ha alguna incidència durant el servei.

Bus x tu