Ajuntament de reus

La companyia municipal d’autobusos, Reus Transport, va organitzar el divendres, 13 de maig una jornada de test amb l’objectiu que els conductors del servei de transport poguessin provar per primera vegada l’experiència de conduir un autobús elèctric i comparar la conducció amb un vehicle de combustió.

La prova es va fer en un recorregut urbà, per on els conductors circulen cada dia amb el servei de bus habitual i amb passatgers.

Després de la prova, els conductors hauran de respondre un qüestionari per valorar l’experiència en diversos moments de la conducció com ara l’arrencada, la frenada, la maniobra de recollida de passatgers, etc.

Marina Berasategui, presidenta de Reus Transport i regidora d’urbanisme, va ser present a part de la prova i va aprofitar per afirmar: “A Reus apostem clarament per la mobilitat sostenible i volem estar al dia de les novetats. Reus Transport, com a empresa de servei públic i amb una important vessant tecnològica, vol conèixer de primera mà totes les possibilitats que van sorgint en l’àmbit de la mobilitat sostenible”.

Les proves s’han realitzat amb un autobús de l’empresa e-Buskar, representant a l’estat de Karsan, marca especialitzada en autobusos elèctrics. El model ATAK utilitzat fa més de 8 metres de llarg, és 100% elèctric, té una autonomia per a 300 quilòmetres i una capacitat per a 52 viatgers.

Reus Transport va renovar la seva flota d’autobusos el 2019, que ha completat el 2020, amb nous vehicles menys contaminats i més eficients.