Reus Transport incorpora tecnologia QR per permetre el transbord als usuaris del bitllet senzill

02 ag., 23

A partir d’aquest agost, tots els autobusos de Reus Transport emeten el bitllet senzill amb un codi QR incorporat. Amb aquest nou codi QR imprès als bitllets es permet a partir d’ara fer transbord entre línies també a tots els usuaris del bitllet senzill, durant un termini d’una hora i quart.

Per facilitar aquesta mesura que afavoreix el transbord entre línies, cada bitllet senzill emès té un codi QR, que es pot validar al següent autobús que l’usuari vulgui agafar per pujar gratuïtament.

Aquesta novetat permet que tots els viatgers del transport públic de la ciutat, independentment del títol de transport que utilitzin, puguin fer transbord entre línies sense cap cost addicional. Fins ara, era necessari disposar d’un abonament per poder fer transbord entre línies. El transbord permet canviar d’autobús tants cops cop sigui necessari durant l’hora i 15 minuts des de l’emissió del bitllet senzill o la validació del viatge amb l’abonament, quan es puja a l’autobús.

La iniciativa té com a objectiu fomentar l’ús del transport públic i millorar la comoditat dels passatgers. Amb la possibilitat de fer transbord sense cost addicional es promou una major interconnexió entre les diferents línies de transport, facilitant els desplaçaments urbans i reduint la necessitat d’ús el vehicle privat.

Aquesta millora també permet avançar en el projecte de digitalització de tots els títols de transport: Reus Transport treballa per activar la recàrrega de tots els abonaments a través de la seva aplicació. L’objectiu és poder-ho activar en els propers mesos.