Ajuntament de reus

El 2023 serà possible recarregar a través de l’aplicació mòbil o de la web de Reus Transport tots els abonaments del bus urbà.

Des de Reus Transport iniciem una prova interna per ultimar-ne els detalls i preparar el dispositiu abans de fer-ho extensiu a tots els usuaris.

Mitjançant el registre al web o l’aplicació de Reus Transport, l’usuari podrà emmagatzemar al seu perfil els diferents títols del servei urbà de Reus que utilitzi (T-10, T-Mes, T-10/30, T-Jove…) amb la introducció del xip identificador que té cada targeta física. Ara, la majoria de targetes es carreguen físicament als quioscos i establiments col·laboradors, i per altres abonaments cal desplaçar-se a les oficines de Reus Transport.

Sistema segur i ràpid

D’aquesta manera, l’usuari podrà recarregar online els títols de transport que necessiti, fent efectiu el pagament de manera segura amb la targeta bancària que hagi registrat al seu perfil. La informació de cada nova recàrrega s’enviarà a tota la flota de vehicles, que es prepararan per activar els viatges al moment que la targeta física es validi al bus. El temps mínim estimat per garantir que les recàrregues fetes online es puguin fer servir als busos s’estima entre 10 i 15 minuts.

Amb aquest nou sistema, des del perfil d’usuari de l’aplicació i la web, es podrà saber quan cada recàrrega s’hagi fet efectiva al títol corresponent, així com consultar des de l’app els moviments de viatges validats, amb el saldo resultant. Ara el desenvolupament es troba en fase de proves internes i es treballa per implantar-ho al llarg de 2023.

Marina Berasategui, presidenta de Reus Transport, afirma: «Aquest és un projecte que millorarà considerablement l’experiència dels usuaris habituals del bus urbà. La digitalització és ben present en la trajectòria de Reus Transport i aviat farà un pas endavant amb la possibilitat de recarregar online els títols de transport, com ja va passar fa un parell d’anys habilitant el pagament del bitllet senzill amb targeta bancària o el telèfon mòbil quan puja a l’autobús.»

Més d’un 20% de bitllets senzills amb targeta de crèdit

La digitalització dels pagaments per agafar el bus amb Reus Transport es va iniciar el juny de 2020, quan es van equipar tots els vehicles amb la tecnologia per pagar el bitllet senzill amb targeta de crèdit o amb qualsevol de les aplicacions de pagament per a telèfon mòbil. Durant aquest temps, el seu ús ha crescut i aquest 2022 ja representa un 23% del total: des de l’1 de gener s’han pagat més de 78.600 bitllets amb targeta de crèdit. Aquest percentatge augmentar fins al 57% en el cas del bitllet Aeroport.